22 Sep 2012

POCOYO & FRIENDS FONDANT CAKE



Selamat malam semua....

Hari ni projek saya buat fondant birthday cake pulak. Kek ni tempahan daripada kawan saya yang akan menyambut hari jadi daughter dia esok. Inilah hasilnya setelah seharian mengukir kartun2 kecil yang comel ni, walaupun tak seberapa cantik tapi saya sangat puas hati dengan hasilnya : ) Sebenarnya ada bermacam2 pilihan kartun yang dia nak saya buat, tapi dalam banyak2 tu, kartun ni yang paling senang, sebab tu buat kek yang ni, hehe...

Untuk keknya pula kawan saya tu request mau kek coklat so saya buat resepi Devil's chocolate cadbury food cake untuk keknya. Kek ni saya buat dalam 2kg, besar kek ni sampai tak muat dalam kotak, nasib baik my husband baik hati tolong modify kan kotaknya tu,hehe.

So gambar kek ni saya simpan dalam blog supaya mudah untuk kawan2 yang ingin menempah membuat pilihan nanti, selamat menjamu mata ya : )

















9 comments:

Nik Norsyella Asyekin said...

wahhhh cantik lah yunk..tergoda betul tengokkk

Evelyn Gemina said...

Hehe, tergoda ya kak nik, thnks : )

rahel said...

Ermm...cantek kek mu ni...

Evelyn Gemina said...

Tq kak rahel : )

Melly Octaviana said...

wah cantik nya cake.sayang mau di potong nya..hehe

Evelyn Gemina said...

Kalau enggak mau dipotong, kita tengok sajalah sis melly,hehe...

shidah hamid said...

dear,
boleh tak buatkan kek excatly mcm ni, for my son. die request kek ada pocoyo n loula.
tolong quote harga ye
PM to shiedahhamid@gmail.com
tq

Evelyn Gemina said...

Hi sis...buat sementara saya xble buka email..sis pm saya dkt fb k, tq ;)

KOPDAB said...

sgt mnarik...byk ilmu yg sy dapat..tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...